РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ТЕСТ 24. јуна 2009.

Filed under: 05. Култура — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Прекључе (понедељак, 22.јуни) обављено тестирање осмошколаца из Српског језика ради провере знања, која ће их квалификовати за упис у средње школе, већ је подложно невероватној критици. Као, питања из књижевности – ко је шта написао, шта су књижевници хтели да кажу, које стилске фигуре су употребљене, који књижевни род је у питању итд. – нису ПРИМЕРЕНЕ свести и начину размишљања тестираних. Они, као, имају потпуно други вредносни, самоспознајни и остале кодове у својим главама; питања су неадекватна, излишна и оптерећујућа.

OSNOVNCI
За Бога милога, зар треба да им се „искачи“ из главе и она мрва знања, које током осам година школовања треба да стекну зарад сопствене будућности?
Зар књижевност, посебно наша не може бар мало да обогати и оплемени њихов психо-емотивни код? Тврдити да је Српски језик мртав језик је равно велеиздаји. Ако је тако, онда је мртва и сва етика ових простора која се учила језиком и преко њега. Срам вас било критичари! С’ којег Марса сте бре пали?
Зар ти исти које браните од матерњег језика и српске књижевности са дванаест
(или мање) година нису ВЕЋ и наркомани и манекени и блазирани промотери кича и сексуално освешћени и силеџије и неспособни да комуницирају другачије сем компјутером или речником који је све друго само не нормалан за тај узраст? Част изузетцима! Ако им одузмемо једини начин да стекну иоле појма о ПРАВИМ вредностима, које нису из прошлих времена, већ су УНИВЕРЗАЛНЕ, шта ће „ш’сњима бити до пошљетка“?
Ко то мисли да те вредности припадају давним временима, кад су вредности увек ИСТЕ? Само се људи, а они постају или не постају од деце, мењају, дегенеришу, пропадају.
Опаметите се и образујте се, оморалите се (унесите у себе етичке кодове које сте намерно избацивали из својих душа зарад тзв. вредности новог светског поретка), побогу, ви који критикујете!!!

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s