РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

О МИНИСТРУ ЗДРАВЉА (опет и опет…) 13. јула 2009.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Или:“Ако љубави немаш-ништа си.“Али:“Ако здравља немаш-нема те!“

Првог дана јула Србија је осванула са још једним кршењем људских праваонима којима послодавци нису уплатили доприносе за здравствено осигурање престаје  право  на исто. Број којим се манипулише је бар троструко већи (осигурани чланови породица: незапослени брачни партнер,деца,остали…).thumb_ff-Zdravstvena-knjizica--7.310x207.0075

Законодавац није предвидео могућност принудне наплате доприноса од несавесних послодаваца, готово ни у чему, сем као последицу судске одлуке. О похлепи  послодаваца овог пута нећемо, она је прича за себе. То немање душе да се онима од којих зависе,  запосленима обезбеде сва Уставом и законима гарантована права је посебна тема.
А министар здравља као да није одавде. Скоро свакодневно сам себе овенчава ловорикама за технолошко-техничка унапређења клиника и здравствених установа диљем Србије, првоборац је против ракова свих врста, по систему да ми идемо напред а он је за нама. ‘Ајд баш да видимо кад ће то покретни мамограф стићи у најзабаченије средине! Првоборац је и против сиде и пушача. О мексичком грипу и да не казујемо-за мање од 48 сати неколицина (а стваран број?) протрча и поред „најбоље“ од свих аеродромских контрола у регији…итд.
Само н и ј е био првоборац у томе да, као експерт у својој експерата пуној Г17+,смисли решење за оне од којих здравство живи- осигуранике, али све осигуранике!!!Овакав  н е х у м а н и з а м  је без преседана јер гађа где највише боли и где су последице ужасне. Гађа се у здравље!
Следећи нехуманизам  је, већ бедом намучен, народ ставити „на извол’те“ приватном и државном здравственом сектору плаћањем здравствених услуга. То ће бити помор мада помор већ постоји јер се Министар&Comp. потрудише да се лекови са  А и Б листа одавно плаћају, обашка прича кад, због квотирања рецепата лекове морате  да купите!sluske dolar
Списку болесних одлука Министра здравља никад краја. Колико је само нпр. било сулудо пре пар година увести плаћање стоматолошких услуга у домовима здравља нацији која, иначе, нема културу неге зуба. Огроман проценат становништва ни не пере зубе а о редовној посети зубару нема  говора. Уместо да та услуга зарад мотивације и  здравља  буде обавезно бесплатна!
За Бога милога па она онаква Куба, под санкцијама, сиромашна, ојађена, има
бесплатно обавезно здравствено осигурање за целу популацију.

Забога Министре, имај љубави према људима па мисли на њих, а оздрави нам што пре!

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s