РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ЗА ПРЕПОРОД ОПШТИНЕ РУМА 13. јула 2009.

Filed under: 14. Активности Удружења — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Удружење грађана за препо    род Општине Рума одржало је последњег петка у јуну Другу годишњу редовну скупштину и уједно прославило двогодишњицу свог постојања. На дневном реду је био извештај о раду са расправом, разрешење мандата чланова органа Удружења (Скупштина, Управни и надзорни одбор) у предходном мандату и избор нових у исте, као и разматрање текућих питања.
Из извештаја се могло видети да је за ове две године Удружење успело да:

1.врати, после дугих и великих напора, регистрационо подручје РУ;
2. постигне својим залагањем да пензионери старији од 65 год. имају бесплатан превоз на територији Општине;
3. да се обезбеди бесплатан превоз наших ученика на школовање у другим срединама, а и оних који из села у оквиру Општине путују у Руму, преко Центра за социјални рад;
4. да се настави, после доста настојања и напора, рад народне кухиње и Црвеном крсту;
да се у румском музеју коначно т р а ј н о    установи и смести легат Феђе Соретића, Румљанина, академског сликара светског гласа;
5. да покрене лист Румагазин, сада и у електронској форми, који није остављао равнодушнима ни оне за које је писан, ни оне о којима је писано.

У току су акције за отварање Дома ученика, спашавање војне имовине на територији Општине од потенцијалних купаца-тајкуна, борба за аграрни буџет и за формирање Фонда за помоћ селу и сељацима и још много тога.
Привремено су обустављене активности за враћање статуса града Руми, за које је Удружење прикупило око 4500 потписа грађана-петиције. Локална самоуправа а ни два републичка посланика из нашег града нису томе дали подршку као ни остали градски субјекти, али покушај ће трајати и даље.
Такође Удружење помно прати све потезе локалне самоуправе, пословања јавних предузећа и установа итд. Преко гласила Удружења јавност ће бити упозната са резултатима ове опсервације.
У другом делу рада Скупштине, гласањем су разрешени чланови органа Удружења из претходног мандата, а затим изабран нови председник Скупштине, Управни одбор и председник истог са два подпредседника, и надзорни одбор.
Скупштини је присуствовао еминентни број чланова и уважених гостију, међу којима су били и добротвори, донатори и спонзори Удружења. Овом приликом исказана им је велика захвалност што су помогли раду Удружења, а та сарадња трајаће и даље.

 

Постави коментар