РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

АПОКАЛИПСА ЈЕ У ТОКУ 23. јула 2009.

Filed under: 07. Свакодневница — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Колико се човек поиграо са планетом  не схватајући да му је она само привремени дом осећамо, буквално, на својој кожи, сваки боговетни дан. Сунце више не греје.Оно пржи и то боли.

Узалудна су сва настојања да се било шта предузме на тзв.глобалном нивоу, локални је, иначе, за ту причу изгубљен.Узалуд је и што светска наука скоро пола века уназад, готово вриштећи, опомиње шта ће се догодити планети Земљи за само пола века унапред. При том, нису небитна одбијања највећих (па самим тим и најодговорнијих) држава света да се узму у памет. Али –  касно је, нажалост.

А почело је ером индустријализације. Двадесети век је доктрину владавине човека као најсупериорније врсте довео до апсурда који ће се завршити сопственим (драматичним) крајем. Бесомучном изградњом свих могућих фабрика за прављење свега и свачега, континуираним ратовима на свакој тачки глобуса, космичким и војним програмима, глобалним медицинским експериментима, развијањем хемије и био-хемије са сврхом да се свака супстанца претвори у квалитетан ресурс за било коју намену, глобалном деструкцијом свега што је зелено да би разне производње биле све веће и веће…И, као кулминација, повећање светске популације до границе немогућности опстанка. Брижљиво неговање потрошачког начина размишљања само је уље на ватру јер управо оно мултипликује последицу до краја свих крајева.
earth_day-12676
Хорор ? Да ! Апсолутни ! Јер:
-уништење атмосверског омотача Земље је од метана (гас) који емитује глобална популација + остали живи свет (+ све оно из предходног пасуса);

-здравих ресурса (вода,храна,простор…) – (готово да) више нема;

-људи способних да ишта релевантно и успешно предузму, такође нема;

-космос (каже наука) сам по себи је сав проблематичан и такође усложњава стање на Земљи (међутим ! То траје милијардама година, од каквог су људи,забога,утицаја?  Никакакво оправдање, само што људско деловање на Земљи ствар још погоршава !) ………..

И, сад следи питање, ако је већ све тако, какве везе то има са нама, са Румом, са сваким од нас, појединачно, ако је,већ, Апокалипса у току ? Има !

За почетак размислите зашто је Бог (у једном вицу)  Ђаволу, на питање шта је њему остављено при подели  света, одговорио : „Двадесети век !“. Кад размислите- напишите  ваша размишљања.

А ми ћемо писати на ову тему даље … Читајте нас !!!

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s