РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ЛОПТАЊЕ 6. августа 2009.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

tadic vaterpolista

Толико се „пеглају“, што би рекла деца, па не стжу да виде како су нам, одавно већ, толико провидни са својим  пребацивањем лопте из једног у друго политичко – партијско двориште.
Владајућа коалиција толико је нападана из свих расположивих , што моралних што неморалних оруђа, да просто осећате ту малициозност у
непризнавању и (оно мало, стварно мало) добрих ствари које ради.
С друге стране, она, као и свака империја, мушки узвраћа ударац, враћајући лопту у супротни табор. Једина разлика међу њима је да је империја мало софистициранија.
Најсвежији пример је лоптање око две ствари : они њима предлог Закона о информисању, ови натраг доделу и откуп станова под привилегованим условима у време претходне Владе.
Иницијатива председника државе, инспирисана стамбеном  ситуацијом  најновијих српских спортских шампиона, и не само њом, ваљда ће уродити плодом. Да се преиспита то са становима – одавно је могло.Чак је то, руку на срце, донекле започео и Премијер, не тако давно, једном другом иницијативом (попис станова у државној својини) која још није окончана резултатом.
Ако је истина да су ‘привилеговани услови’ (за најважније у животу – кров над главом), решавани уредбом преходне Владе, онда се лопта јако закуцала тамо где треба. Занимљив ће бити тај списак и образложења. Али остаје питање што се чекало до сад? А 31.  август иде…
Што се, иначе, тиче Председникових иницијатива, добре су, чак одличне, многе. Али оне немају реализаторе, готово уопште. А Председник је веома усамљен тамо где је. Преостаје му само да погледом прати лопту.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s