РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

СРБИЈА НА + 40` 6. августа 2009.

Filed under: 07. Свакодневница — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

exit i strajk

Овај август месец поче језивошћу врелине, Светим  Илијом (уз још две константе, оне су једине извесне!) ,  ужасом несрећа и погибија на друмовима, величанственим тријумфом  свега српског што плива и игра кошарку,  шпекулацијама о паду владе или бар неким оставкама њених чланова, штрајковима у којима се (паметном) уценом бар нешто постиже, парастосом страдалима у погрому „Олује“, почетком Сабора у Гучи… И све то у пет првих августовских дана!
Да је Србија подручје неконтролисаног лудила то паметни одавно знају. Али да Србија сама за то не мари – то је лудило по себи. Били би ради да чујемо критичаре овог става јер их је онолико, па, ево, да образложимо ште је   контрааргумент.
На плус четрдесет, у хладу, свет је одавно изгубио утицај, а не ми да нешто можемо против тога, у Србији. Свети дани су нам дати од Бога (он једини мисли на нас али ми то не видимо!). Ова два фактора су апсолутно ван наше контроле, мада је и ту све могуће кад смо ми у питању.
А то мало доброга и много лошег што нам се дешава је посебна прича. Углавном  зато што Срби сматрају да им оно што је добро припада по природном праву, дакле, не трудимо се ми пуно око добра. Ако буде – буде.
Према лошем смо, међутим, индолентни до бола, најчешће нас није брига. Као да се не ради о нама.
И овај микс са почетка текста нигде на свету се не прима тако добро као у Србији. Зато смо толико неодољиви странцима који долазе код нас, па још уз багатела храну и пиће у  односу на њихове земље и ред који тамо влада. Они овде долазе да испразне пакао новог светског поретка у својим душама и телима за мале новце.Ни њих не умемо да узмемо како ваља, него стихијски. Анализирајте мало ко,  кад, како и зашто организује разне манифестације а који  су општи и посебни ефекти, шта су последице. Каш’ће вам се само.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s