РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

NARAVOUČENIJE ZA VLADU 7. августа 2009.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

TJDJTHXWSEDNICA SKUPSTINE SRBIJE

Vaterpolisti, plivači i mlađani košarkaši obradovali su ovih dana naciju, zlatnim i srebrnim medaljama, na svetskom i evropskom prvenstvu. Svojim rezultatima, bar za trenutak vratili su nam dostojanstvo, osmeh i ubrzan puls. A odmah sutra, suočavanje sa surovom realnosti. Nezaposlenost, štrajkovi, redovi pred narodnim kuhinjama, sumorna lica građana, noćno tumaranje mladih. Samo je Vlada “stabilna“; kriza prolazi, za par godina rasprodali smo 80% privrednih subjekata (koje su generacije decenijama unazad stvarale), pare smo potrošili na volšeban način (ko sme da pita kako, gde i zašto) I zašto nam se radnici i građani obraćaju za pomoć, kada imaju svoje gazde. Gospodo iz Vlade, mogli bi ste mnogo toga naučiti od ovih mladih golobradih mladića, košarkaša, ili onih koji su se obrijali nekoliko puta, vaterpolista. Oni su Vama I svima pokazali šta je patriotizam I kako se radom, trudom, znanjem i kolektivnim duhom dolazi do cilja.
Svi su igrali; jedan za sve i svi za jednog, a svi zajedno za građane Srbije, za Srbiju, za evropski i svetski tron. I sve osvojiše i zališe suzama. A Vi, gospodo iz Vlade, dali ste sebi pozitivne ocene, narod plače od muke, a ne od sreće, preplanuli na plažama Grčke, Španije, , jurite potpise za registraciju stranaka (to je “uistinu” nacionalno pitanje) i javno demonstrirate svoje “jedinstvo” prizemnim svađama oko izmena i dopuna Zakona o informisanju.
A ekonomija, zdravstvo, prosveta, izgubljene mlade generacije, osiromašeni i ojađeni građani – čija je to briga? Zajednička, da, ali u Vašim rukama je i sef i šifra i mač. Ako mislite da se tako dolazi do cilja (ličnog da) u velikoj ste zabludi. Da li znate da posle “vrućeg” leta dolazi “pregrejana” jesen I “užarena” zima. Zato, poslednji je čas da sami sebi privučete stolicu kad sedate, da Vam to ne čine “posilni” I da od ovih mlađanih košarkaša i vaterpolista naučite kako se mukotrpno radi, kako treba da bude uigran tim, i kako se dolazi do cilja. Da su Vanja Udovičić I Filip Filipović tražili da samo oni postignu sve golove, naši vaterpolisti bi ispali već u predtakmičenju. Oni, sa dvadeset I nešto godina znaju da samo tim pobeđuje, a ne pojedinac. U “našoj Vladi” ne igra se timski. Politokrate, lični I partijski interesi su iznad interesa građana i države. Da li ste svesni da nas to vodi u još veći ambis, nego što je onaj u kom smo sada. Neki od Vas imaju kapital, decu u inostranstvu, rezervnu varijantu, a šta će onih 90% građana koji nemaju ni rezervnu varijantu, ni rezerve da se prehrane dva meseca, a mnogi nemaju ni za danas, a kamoli za sutra.
Zato svečani doček za zlatne momke i devojku da, a Vi gospodo treba od njih da izvučete pouke kako se radi, kako se dolazi do cilja (ne ličnog) i kako se timski igra i radi.
U protivnom, ostaćete bez publike. A ako se “armije navijača” okrenu od “svojih igrača”, nastaje haos koji je teško obuzdati.
Zato, “u pamet se gospodo ministri”.

Stevo Jurić

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s