РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

Писма Читалаца 21. септембра 2009.

Filed under: 09. Писма Читалаца — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

П У М П А Њ Е     С Р Б И Ј Е

Много тога у Србији, а за кратко време. Случајно ?
А много тога је: ступање на снагу измена и допуна Закона о информисању, најављивање ЛГБТ  параде и најављивање почетка новог, тромесечног, „Великог брата“    . Пуно важнијег за ову земљу Србију и опстанак њених грађана,  се такође догодило. Али о томе ћемо већ бити обавештени, некако.
Закон, ЛБГТ, ВБ… у мноштву догађаја ?   Игранка око ове три ствари изгледа  јако погано према мајци Србији.
Закон је донет уз сва негодовања  компетентних и некомпетентних , уз благу утеху да ће суђења предходити анатемисању и казнама . И још већу утеху да ће се применити “старији“ закон – Европска конвенција о слободи медија…Али !!! И  Закон са оваквим  “утехама“ је ипак закон којим се, због нечега, Србији ставља повез преко очију да  н е ш т о  не види.
“Велики“, брат, наравно, опет јаше. Неуморно. Незајажљиво. А креће и „Фарма“, креће којешта друго, истог, огавног типа. Баш на време да не осетимо како зима долази, како неће бити раста цена   д о  1.01.2010.а прихода  д о 31.12 .2010, како већ месецима трају штрајкови који ће тек да трају, умножени. Деца ће прво полугође бити немарнија (“ВБ“ траје 3 месеца), мексички ће јахати такође, неке зимнице се већ кваре због лоше сировине (јер је купована јевтинија) и топлог времена. Дакле, још један повез  Србији преко очију  да   н е ш т о  не види.
А  онда тачка на (латинично)  и ! Л Г Б Т  парада п о н о с а. 20. септембар, недеља. О в о м  причом  Србија се  још од пролећа припрема за централни догађај године, систематски, ажурно, и, ево, пред само дешавање, сасвим страствено. На милион обртаја раде све друштвене структуре, нико није равнодушан, сви чекају дан “Д“.
Међународни Дан демократије био је 15. септембра. Јел’ 20. септембар прилог слављу државе Србије ? Јел’ једна дијагностификована појава одлика демократије једне земље ? Јел’ то доказ о слободама и равноправностима ? Ко, како и коме  треба да доказује да је Србија нормална, демократска и слободна земља  ? ЛГБТ и парада поноса ? Поноса чиме ? Ништа мање није поносна ни друга страна, а од   т а к в о г   поноса почесто нас је сналазило велико зло.
И  ето нама опет посвађане Србијице. Толико опет подељене  јер  је   с а с в и м   нормално да  о в и  поносно парадирају,  о н и   сасвим  нормално маришу  а плави и остали муку муче (већ сад)  да све то  у нешто прикладно умотају (читај: спрече сукоб). А да Србијица добије који поен напољу, у гостима ! Е  па што не иде – не иде. Непримереност чина да, уопште, поносно парадираш са својим интималијама или чина да штитиш канонско-световни двојни морал свог национа је врхунац фарсе зване држава. Испада да је ту држава најнеодговорнија јер пушта  с в о ј е  грађане различитих интимних определења да се потабају због поноса. О, стварно, Србијо, одрасти више, уозбиљи се, буди нормална. Опет  н е ш т о   не треба  да  видиш, о в а ј  песак  са парадом поноса   је најситнији и најпоганији за твоје очи.
Али, овако напумпана, Србија више не зна да мисли својом главом. Све се доводи до апсурда.  Аномалија  је да, у основи, један паметан народ али конзервативан, треба глобалним  анИмалијама  удесити према мери “врлог новог света“.
Где баш све на Србијицу ? И, шта то, у ствари од  с в е г а   овога , Србија не треба да види ?
Зашто имам утисак да се, из неког разлога, догађај неће догодити ?

СРБОСКЕПТИК

(Адреса позната Редакцији)

—————————————————————————————

Табанје Табуа
Иако се ових дана чини да је српска јавност подељена због тзв. „Параде поноса“ у Бгд, по свему судећи, рекло би се да је подељено само 20 % оних који је подржавају од целокупне Србије, и то из неких сопствених разлога. Нема те науке која може оправдати данашње социолошке оквире, произишле од суманутог напретка цивилизације, на чијем лењиру је милиметар јако мали и где данас оно што је саблажњиво и неприхватљиво сутра заузима своје место, равноправно са  осталим феноменима који прате наше друштво. Народ се за то време сналази како зна и уме па, између осталог, осећа да треба подржати нешто што је другима на први поглед страно и неприродно како би се и на тај начин уклопили у окружење које то тражи од њих.
Не тако давно педери и лезбијке су крили своју секс.оријентацију не само од најближих, него и од остатка друштва, изнајмљујући станове и викендице за своје настране потребе (до 1991.год. хомосексуалност се третирала као болест). Били су предмет подсмеха у народу док их је држава толерисала тек ако су били припадници уметничких, научних или високих кругова. Временом је израз „педер“ постао синоним за лошег, поквареног човека,  дајући тако најлошију могућу  перцепцију хомосексуалности код обичног човека. Наука је још подељена због хомосексуалности, не зна засигурно да ли је ту у питању генетика или не. Постоји теорија о утицају андрогена на мозак фетуса у прве две-осам недеља живота али није доказана.

Теолошки гледано, када би хомосексуалност била урођена, то не би значило да је истосполни сексуални однос варијанта створеног света коју “Бог хоће.” Ако би овај закључак био  присилан, морали бисмо исто тако рећи, Бог “хоће” да се рађају хендикепирана деца. Бог је створио човека као мушко и женско. На темељу овог уверења је да бити мушкарац или жена није само производ слепе еволуције, него Божји план и воља. Волети једног човека, упркос његовом хомосексуалном усмерењу, добро је и хришћански. Али прихватити човека, једна је ствар, а “прихватити” његове хомосексуалне склоности, нешто је сасвим друго. Језик тела је хетеросексуалан и није га могуће “преполаризовати”
Осим метаемпиријског повезивања хомосексуалности с грехом, Црква нема властито “мишљење” о пореклу истополних сколности неке особе: у овом питању зависна је о одговарајућим истраживањима. Тешко је објаснити узрок хомосексуалних склоности – али сигурно је да настају иза рођења. Не постоји апсолутно сигурни, научни одговор на питање, како настаје хомосексуалност у поједином случају. Сигурно је да нема  доказа за “прирођену склоност” и “ наслеђе”. Стога можемо рећи:” Нико се не рађа као хомосексуалац.” Тражење узрока за хомосексуалне склоности мора се ограничити на време након рођења.

Могу ли хомосексуалци своју љубав према другом мушкарцу “исто тако” изразити како се то догађа у браку између мушкарца и жене? Не, јер и ако између два хомосексуалца постоји истинско пријатељство, из тога не следи да је сам њихови сексуални акт “израз љубави”.
Да видимо чиме се то ЛГБТ поноси сутра на паради?! Правом да буде изолована групација обезбеђена са чак три прстена МУП-а?! Поноси се са ограниченим тајмингом доласка на манифестацију?!(Ко не дође до 11ч. неће се моћи прикључити поворци и неће се моћи похвалити учешћем у „првом слободном парадирању у Београду 2009.!)
Поноси се ознакама које ће носити на видном месту, поноси се што ће бити обележена?! Поноси се својом тајном маршрутом за коју ни сами организатори нису сигурни куда пролази и коју крију једни од других (постоји сумња да се неко може инфилтрирати међу њих)?
Поноси се што је толико другачија да може пркосити већини народа којој је стало до очувања породице и традиционалних вредности?!

Поноси се што у недељу могу да се ругају моралним убеђењима најстаријих, иритирају црквена начела, религијска осећања оно мало истинских верника који живе заиста у хришћанском духу ?! Поноси се охрабривањем омладине у експериментисању са својим полом и збуњивањем деце несмотрених родитеља који су равнодушни на опасности „шарене“ популације?!
Поноси се правом на равноправност са људима који су у својим најбољим годинама остали без посла, плате,вере и наде у ову земљу која промовише таква права.
Државни апарат се прихватио подршке најгорој европској извозној идеологији (више од 18 година није болест према критеријуму СЗО) на путу интеграције у систем који одавно не функционише како је то замислио конгломерат демократских земаља у окружењу. Статистика је тачан скуп нетачних чињеница али ипак чињеница које прогнозирају најцрњу будућност и већ нашу садашњицу исписују црним словима. Велика стопа самоубистава, наркоманије, растава, настраности, полно преносивих болести, криминала и осталих друштвених девијација јасно указују да човек не зна шта да ради са својом слободом када је коначно освоји и да затим срља у најгоре пошасти не би ли се осетио иоле живим.
Шта остаје данашњем европејцу када се избори за финансијску, брачну, сексуалну и сваку другу слободу?Да је даље обесмисли новим настојањем да буде јединствен и самозадовољан. Зашто поједине државне установе промовишу слободе таквог друштва док истовремено дипломатија води битку за очување суверенитета (… остатак флоскуле…) српске колевке ?! Довољно је обратити пажњу на коришћење термина који се односе на проказану популацију.

Могли сте чути председника Тадића како каже да ће „држава учинити све да заштити учеснике параде“ али себе не помиње. Он зна да Србија то може, али себе мудро изопштава у целој причи како би с једне стране испунио очекивања „шарене групације“ о подршци иапелу на толеранцију, а истовремено код стрејт гласача оставио себи шансе да боље прође на надолазећим изборима . Остатак политичке деснице подржава нове „вредности“такође али се одмах и ограђује од припадности тој популацији истичући права по Уставу која су загарантована сваком грађанину. Министри НЕЋЕ присуствовати паради.
Док се медији труде да их назива хомосексуалцима или краће „геј популацијом“, дотле их јавност назива или педерима или лезбејкама! Други узимају у обзир оба пола у својој девијацији за разматрање и називају их још једном социолошком одредницом -хомићи. И сама геј популација терминолошким одређивањем међусобног поларитета (у смислу ауторитета) дели класичну геј везу на тзв.“буч“ и „фем“ улоге где је „Буч“, народски речено (али није нужно) доминантна мушкарача, а “фем“, како само име каже, суптилнија и женскија страна те везе.
Дакле, некима смета само мушка хомосексуалност – педери, иако без стида прате порно продукцију са лезбо садржајем која је, мора се признати суптилнија варијанта (у визији хетеро популације код лезбо парова нема пенетрације па се вероватно на ову врсту хомосексуалности гледа благонаклоније ).
Није ли то довољно цинично и полтронски у односу на мишљење јавног мњења које за сада није спремно на прихватање такве друштвене норме која ће им већ сутра донети слику два мушкарца како се љубе у супермаркету док на мајицама носе ознаке за које су се изборили 20.09.2009.а већ прекосутра слику својих најмилијих како се венчавају са истим полом.
Опште је познато да богати европљани бирају азијске престонице греха како би могли општити са малолетним мушким и женским проституткама, па не би требало да изненади да убудуће њихово одредиште буде и нека земља на Балкану, рецимо Србија. Са потиснутим патријахалним васпитањем, на којем инсистира ЛГБТ и децом системски едукованом да не прави разлике између пола, а видимо сваког дана држављане све више сиромашнијом и у безнађу, није искључена експанзија секс туризма у Србији која води крајњем срозавању једног друштва .
Који су следећи кораци хомо-друштва? Доста се говори о геј лобију и ако ћемо право само осам година им је требало да се изборе за нову геј параду у Београду! За осам, пет или годину дана избориће се да усвајају децу и васпитавају је у хомосексуалном духу јер ће хетеро бити у сукобу са њиховим постулатима. Даље за коју годину избориће се у земљи Србији (као прошле године холанђани) за померање границе пунолетства тј. дозвољену старосну границу за сексуалне односе на 15 година!!! По Србији, па и у нашем граду, већ сада има парова са великом разликом у годишту и народ за сада толерише седе богаташе у пратњи младих куртизана, али кад за коју годину богата господа почне да шета младиће биће касно за моралне обзире којима век истиче већ сутра, у Београду.
За коју годину нећете моћи да се запослите у неко предузеће док не потпишете клаузулу о равноправности или нећете, далеко било, уопште имати прилику да будете део друштва ако нисте хомосексуално толерантни и то ће те морати доказати приликом попуњавања упитника. Мораћете да објашњавате деци зашто њихови другари имају две маме или тате,а можда ће их бити и срамота што су потекли из једног тако „старомодног и заосталог брака“.
У недељу 20.09.2009.у Београду „Парада поноса“ је корак ка десетковању српске популације какву смо чували вековима, корак ка општој дезоријентацији, корак ка путу који води директно у пропаст! Мислите и о томе.

Аутор непознат редакцији

————————————————————————————–

ЗАУСТАВИМО УРБАНИСТИЧКИ ХАОС У РУМИ

Недавно је Скупштина Општине Рума,  усвојила урбанистички план града и План за стратешки развој града, ако сам то тачно назвао. Међутим, ја не знам тачно какав је то план развоја града али смо сви сведоци да се у граду спроводи урбани хаос. Наиме, сведоци смо да се зграде стамбене и пословне граде у граду,збрда здола, без икакве јасне стратегије и плана и поред тога што у граду има безброј старих кућа за рушење, са великим плацевима за градњу. Најновији „бисер“ од такве градње представља зграда пословно-стамбена која се гради преко пута Дома здравља а према Орловићевој улици, на месту паркиралишта. Није ми јасно како је извођач радова добио све папире потребне за ту градњу, иако је свима познато да је тај ћошак испред Дома здравља а према Орловићевој улици, са око 10-ак кућа предвиђен за паркиралишта, зелене површине изграду за проширење Дома здравља. Овом изградњом, очигледно је да се тај план напустио  а ја се само питам зашто и ко је то одобрио. Могу само да предпоставим чега све није било у том послу, укључујући ту и мито и корупцију.
Међутим није то једино „ремек дело“ којим ће нас обрадовати актуелна власт, својим урбанистичким приновама. Колико чујем, предвиђено је да се гради нова улица, поред канала од Содола па према стадиону „Словена“. Зар нам је потребан још један такав грађевински промашај, и поред тога што многе старе зграде у највећим улицама, једва чекају да их неко сруши, јер ће се иначе саме срушити, ако их у догледно време неко други не сруши.
Стога позивам грађане Руме, да траже од актуелне власти да се прекине са оваквом градњом, а то се може учинити заказивањем нових локалних избора, на којим би странке и појединци понудили многа боља решења о којима грађани могу слободно да се изјасне.
Очекујем да се то што пре деси за добро свих нас.

Писмо послао :

САВО МИТРОВИЋ,адвокат
из Руме, ул. Железничка бр 20.
Тел : 022/471-196; 478-990.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s