РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ДРАЖЕН И ДРАГАН 5. октобра 2009.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Да су данас, на петогодишњицу топчидерске трагедије, живи -шта би рекли о петооктобарској Србији, због деветогодишњице ? Вероватно да би деветогодишњаком били одушевљени као и сви њихови вршњаци, (према истраживањима маркетиншких агенција, млади у Србији су у великом проценту за демократску, модерну и европску отаџбину) надајући се бољем сутра.

Но, Дражену и Драгану није се дало ни да живе ни  да се радују ни да имају очекивања.  А није се дало ни да петооктобарска Србија открије, утврди кривицу и казни починиоце злочина,  и     н а л о г о д а в ц е   да раскринка и елиминише из  српске свакодневице. Зашто свакодневице, питате се, зар не ? Одговор је једноставан : налогодавци су  и с т и   за све оно што нас је снашло још од деведесетих, ту су, у неподопштинама ових двехиљадитих, поготову последњих неколико година, закључно са најновијим таласом насиља, ирационалног и болесног убијања, разарања, утеривања страха у обичан свет .

Налогодавци су једна од негативних константи свих оних и ових времена,  а Србија, оваква каква је, баш као да их негује и мази. И кад толико дуго не може да их се отараси (а реторички-пуна уста зарицања, рокова, казни)  испада да у ствари и неће.  Из неког разлога некима, некоме и нечему је потребно да   сваку шансу Србије да створи боље сутра Драженовим и Драгановим вршњацима (који нису њиховог усуда) – онемогући, сасече у корену, убије мисао о томе.

Није тачно да се не знају налогодавци и за несрећу ова два младића и за много несреће у девет година  уназад до данас. Знају се, или бар знамо ко зна, но несхватљиво је да са оволиком концентрацијом зла, ту свуда око нас (+СЕКА+ДЕКА),   н е   п о с т о ј и   општи политичко – друштвени консензус да се ђаволу стане за врат.  Ретроградност јесте ментална одлика српског национа али не и ретардираност која га чини неспособним да се брани од фобија налогодаваца који од наших живота праве кошмар. Сваки поглед света у наше двориште ствар још погоршава. У очима других слика о нама упорно се погоршава  н е ч и њ е њ е м   свега онога што паметни чине да  се ослободе својих невоља.

Дражен и Драган  ј е с у  тема  данашњег  дана.  Пети  октобар извесне  деветогодишњице  тек треба да заслужи да   б у д е  тема.  Кад се погледа у огледало  а  да  не спусти поглед.  Јер је заборавио да иза њега долази  шести. Октобар. Пропуштен.  gardisti_Topcider

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s