РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

СЕПТЕМБАРСКЕ АКТИВНОСТИ УГ 5. октобра 2009.

Filed under: 14. Активности Удружења — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Удружење грађана“За препород Општине Рума“ припремало се за своје септембарске активности већ крајем августа . Септембра деца полазе у школу и то је његова најважнија одредница,

Одлучили смо се за корак којим допуњавамо онај хуманитарни део наших акција

-поделу бесплатних пакета елементарних школских потрепштина најугроженијој деци са списка Центра за социјални рад у Руми. Љубазношћу Центра тај списак смо добили за Руму и села. Иако је на њему само десеторо деце ништа мање пажње и љубави нисмо им поклонили него да их је више.

Двоје деце је било из Платичева, ученици су седмог разреда платичевачке

О.Ш.“Миливоје Петровић-Фећко“. То смо им однели и обрадовали два мршава и тршава стидљива дечака. Педагог школе, г-ђа Биљана Дупор, обрадована и помало изненађена, поздравила је наш гест, напоменувши да су и општински органи за ову шк.годину посебно учинили пуно тога доброга и за сву децу, и за оне у посебним материјалним условима, али да су гестови попут нашег нажалост ретки.

Дванаестог септембра смо  преосталу децу са списка угостили у просторијама нашег Удружења. Направили смо им малу журку са сланим и слатким грицкалицама и сокићима и такође им поделили пакетиће за школу. Чланови удружења у већини нису хтели да пропусте ово дешавање и свако је донео по нешто да обогати малу трпезу. Било је и тужно и дивно у исто време видети оно што је исијавало из тих дечијих очију. Од изненађења, захвалности, помало страха, до радозналости- који смо то ми, сад, да им поклањамо нешто и гостимо их…? Представили смо се,наравно, а било је драгоцено да су ту и родитељи. И са једнима и са другима попричали смо о свему и закључили да су њихови проблеми далеко комплекснији.

Одлучили смо да делујемо и одмах предложили да комуникацију, озбиљније планове и реализацију започнемо скоро истовремено. Пошто ова деца, нажалост по правилу и лошије уче, понудили смо им и бесплатне часове из предмета који им најтеже иду. За сад је то математика средом и енглески језик суботом.

Удружње  проширује ову хуманитарну акцију донацијама из корпоративног сектора као и из осталих градских ресурса а у току су преговори са органима општинске власти да се укључивањем у пројекат што више помогне. Учествујемо и лобистички и логистички у пројектима за појединце и предузећа којима треба висока стручност наших чланова. О томе следи информација при финализацији.

Једна од преокупација Удружења је и озбиљан рад на прикупљању донација и за остале будуће активности о којима ћемо вас информисати накнадно. Такође у, такорећи, дневној комуникацији са надлежнима почесто смо, током септембра учествовали у решавању проблема грађана који нам се обраћају.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s