РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ОКТОБАРСКЕ АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА 2. новембра 2009.

Filed under: 14. Активности Удружења — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

GRB UDRUZENJA

Удружење грађана „За препород Општине Рума“ већ је навикло  да почетком сваког месеца извести јавност о својим активностима у предходном месецу. Тако сада можете прочитати шта је Удружење радило током октобра месеца.

Како се од почетка школске године бавимо хуманитарном акцијом помагања деци са списка Центра за социјални рад то смо наставили и у октобру. Да подсетимо : реди се о десеторо конкретне деце – осморо из Руме и два дечака из Платичева, сви осмошколци. Током октобра осмислили смо и кренули са реализацијом две кампање, једну за грађане, другу за корпоративно одговорна правна лица. Оне се састоје у томе да нам се и једни и други придруже у помагању изабраној деци, новчано (или и натурално, што се тиче правних лица). Те кампање смо почели поделом пропратних писама са уплатницама, за правна лица лично, за грађане поштом. Обе акције су трајног карактера а одзив циљаних субјеката из обе групе одличан.Срећа је да у ова тешка времена још има људи вољних да помогну јер је несрећа социјално угрожених, подотову деце. заиста велика.

Кампањом смо обезбедили да свако дете добије по два пара обуће за јесен и зиму и по једну зимску јакну. Тако смо последњег дана октобра  деци поделили намењене ствари. За ципеле се побринуо анонимни донатор, нове лепе и квалитетне. Јакне су такође нове, добављач се постарао да заиста овој деци зимус буде топло. Овом приликом се захваљујемо у име деце, родитеља и Удружења.

Подела ових ствари уједно је била и прилика да одржимо састанак са децом и родитељима поводом бесплатних часова које им држимо из математике, српског и енглеског језика, ево, већ други месец. Учење иде прилично тешко али напредује се. Основни узрок мањка знања је да је предзнање из предходних разреда изузетно лоше.

Услед повећаних трошкова због одржавања часова,  кампање за помоћ од грађана и предузећа имају трајни карактер. Очекујемо одговоре од неколико установа да се укључе у све ово како би заједно са нама показали хуманост и одговорност на делу. Међу њима је и Завичајни музеј коме смо предложили да организује аукцију  дела румских уметника у корист ове деце. Надајмо се да ће сви одговори бити позитивни. И  ви који ово читате можете се придружити онима који већ јесу, уплатом онолико колико можете на наш рачун 160-931449-о8, Банка Интеза.

Такође предлажемо сваком удружењу и сличном градском правном субјекту из невладиног сектора у граду и околини, да и они крену нашим стопама како би се, мимо официјелних канала, помогло социјално угроженој деци и неформалним али делотворним путем.

Део наших октобарских активности усмерили смо и на скоро настављање  штампања РУМАГАЗИН-а. О томе ћемо у наредном извештају, а за сада позивамо све оне који имају шта да напишу да своје текстове шаљу на  мејл  Удружења:

udruzenje.ruma@gmail.com

са назнаком „РУМАГАЗИН“, најкасније до последњег дана у месецу (30. нов.).

До следећег извештаја – свако вам добро и читајте нас и даље и придружите нам се. Знате већ да смо у Железничкој 16 у Руми.

 

One Response to “ОКТОБАРСКЕ АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА”

  1. zoran Says:

    Za pohvalu. Cestitam.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s