РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

„Невероватна физичка спрема“ 22. децембра 2009.

Filed under: 07. Свакодневница — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Дежурни војвођански супермен провозао је пре неку ноћ  (залеђеном новосадском улицом Лазе Телечког) ски-џет, под пуним гасом, правдајући свој поступак чињеницом да у новом ЗОБС-у нигде није ни поменуто  овакво превозно средство. Значи, радња не подлеже санкцији, плус што се скиџетиста похвалио и поседовањем надљудских особина јер је он „човек са невероватном физичком спремом“. То му треба веровати, не само на реч, мада би неки вожњу било чега на -15 степ. Целзијусових, па још у летњој кошуљи, назвали другим именом.

Ма, он, ето може све. Недавно је изсуперменисао и Статут Војводине, правдајући  тиме двогодишње одсуство са српске политичке сцене у пуном интензитету, а баш нешто после Атентата, кад је Србији требало све што у њој ваља. Пре пар времена је сам рекао да је био на двогодишњој едукацији о избегавању етничких сукоба. Дипломски је, као што смо недавно видели, успешно положио.

Има Србија још супермена. Једног не интересује толико пандемија најновијег грипа и стање здравља нације, деце посебно, колико „тужна“ судбина скијалишта на српским планинама уколико се распуст не продужи. Можда чак до марта јер снега има до касног пролећа, понекад у Србији. Њему би било најмилије да негде до маја траје зимски распуст, па онда, током најжаркијег лета (према најави Британских супермена) нека се надокнади изгубљена школска година. Благо деци.

Друга два супермена шетају Европом, један са нај-педесет у Србији са све клањањем Оли Рену, и Божићно новогодишњим шопингом по европским метрополама. Други са нај-пољопривредницима из свог краја, не би ли у Европи научили шта и како треба даље, и упознали своје будуће пословне партнере из исте бранше.

Следећи супермен данас путује у Штокхолм јер је позеленело светло на европском семафору. Надајмо се да ће у пакету који носи, званом кандидатура, успети да пласира/ прода/ уновчи праву причу звану „зелена економија“.

У међувремену, ни супермени ни нација вероватно нису ни приметили (нису дали фармери, велика браћа, најискренији тренутци истине…), оне праве супермене које је јавни сервис представио приликом доделе за „Нај-подвиг године“ и најспортиста године, као и нај младих научника Србије. Ове последње волшебно је удостојио својим присуством један од супермена из претходних пасуса (у исто време је био и помевропским престоницама, са оних педесет, а и у студију у директном преносу вештина српске научне будућности). А, ове последње, назвали бисмо дивним именом „изуметници“. „Изуметник“ је терминкојим је велики Лаза Костић крстио грандиозног Николу Теслу.

Зашто толико о младим научницима? Зато што су они будућност Србије, уколико им се силни „супермени“ склоне с пута. Заједно са спортистима и онима који су спасавањем других спасли право суперменство Србије, они су српска стварност.

Све остало је фатаморгана.

Србоскептик.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s