РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ВЕРА, НАДА И … 23. фебруара 2010.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Последњег понедељка фебруара састадоше се  2,5  јунака да поруче нацији како су јединствени у захтеву за расписивање ванредних парламентарних избора у Србијици.  Зашто 2,5? Па, видели сте, путем визуелних медија, један је недостајао, послао је подпредседника, о ДСС-у је реч.

Један од два изјави, при том, да су СНС, НС и ДСС „чврсто“ заједно (!?, јел’ има и „меко“ заједно… изгледа да има?). Други (а главни, у ствари), на месту где је „његов брат“ добио нешто батина пре некако, изрече оно чувено „Нико не сме да вас бије“, само на други начин. Главни још додаде да је за ванредне изборе сакупљено готово милион потписа.

Србији, је, иначе, до тих избора као до лањског снега с обзиром у каквом је стању. Чињеница јесте да је стање незадовољства близу кулминације пошто је немаштина, неизвесност, незапосленост и разни хохштаплераји владајућих такође у кулминацији. Још кад се помисли на оно мучно прављење постизборних коалиција, па онда нове Владе, стварно мука припадне.Јер то траје, траје, траје… а земља и даље тоне. Но ови са скупа су то можда и наумили: да збифлају ствар са изборима и баш да оде и ова година у ветар док се конституишу, а дотле ће већ и у свету мало да спласне криза па… АПП, што би рекла деца, ако прође-прође.

Ни владајућима као ни Европи није до избора у Србији. Сем што кошта, ремети и планове да се започето доврши, ма шта то  значило. А и тај милион потписа је више тешка прозивка и опомена него сигуран пут у жељене ванредне изборе. И да буду, промене које се призивају неће бити ванредне, јер их је са претендентима на „престо“ теже извести. Разлог је прост : пре са баш нису прославили јер ови актуелни исправљају и добар део кривих Дрина из (више) предходних владања претендената. Све још и покривајући их за што-шта, пошто у много чему иду по њиховим трасама…

Него, нешто друго је остало нејасно : ако су два од три, као вера и нада Србије (знате оно – срце, сидро, крст…вера, нада,љубав, кад изгубите сваку веру, сваку наду, сву љубав…) били на скупу, где је трећи био, што није дошао већ је послао 0,5 ? Овај успут рече да је Изостали њега, 0,5, „одредио“ да присуствује догађају и да су избори једино решење за излазак из „дубоке политичке и економске кризе“…

Предпоставља се да је Изостали имао друга посла. Можда да изврши ревизију рада и резултата међу онима који му на нижим нивоима воде бирачко тело, што нам је иначе познато како то иде по главном лику из ООДСС у Руми (сетимо се последњих избора!). И било би сјајно да је предпоставка тачна. А можда се гледа у огледало да навежба кога данас сме да погледа у очи?

Али – има још једна предпоставка.

Познато је да Изостали не воли да је у сенци. Било чијој, макар то били и они који су му у датој ситуацији неопходни као жедном вода у пустињи. Мада воли да дела из сенке, и то јако, да буде у нечијој – никако. Ма, где би он то… Само сам, на главној сцени, без сенчице, нечије. Осим тога,  један од она два присутна јако бљешти, мада тек он није ни близу ономе што му народ мисли, тј. у заблуди је да му ново одело доноси и нови имиџ. За то је потребно много више, нпр. дубинско поштење…итд

Дакле, Изостали себе, у ствари, види као срце Србије. Као такав је језгро и увек главни  на свакој сцени. Свака воћка има своје срце па и Србија, ако је,  поетски, посматрамо као воћку. Онда је њен поетски симбол, ха, Боже мој, шљива. А шљива у језгру има коштицу. Тврду.

Одједном негде нестаде инспирација за наставак овог текста…

Србоскептик

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s