РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

НЕБОЈША 16. марта 2010.

Filed under: 15.Србија данас — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Ако је тачно да је име судбина- онда је име из наслова заиста увод бар у део те судбине. Судбина овог младог човека (44) је очигледно одавно узбуркана његовом намером да у свом, али вероватно и у животима који га окружују учини нешто добро. Осим породице, окружује га цела једна држава, цео један регион и остало. Урођеном тврдоглавишћу решио је да баш нешто промени. Међутим, он има једну од ретких тврдоглавости. То је тврдоглавост која је спојена са поштењем и посвећеношћу циљу.

Аутор ових редова је имао прилику да неколико година прати идеје, понашање, намере и рад овог човека кроз лично познанство са њим. Аутор се неће дуго задржавати на детаљима у личности овог човека већ само на пар димензија.

Човек са начином комуникације као што је има овај господин неоспорно показује да има и такав ред распоред у глави какав му је и избор речи и начин излагања и деловање. Психолози би рекли да то може се научи, истренира, све : говор тела, очију, итд.  Али ово није случај са овим човеком.  Те особине имате или немате. Ако сте јако добро истражили и упознали тему о којој говорите – лако прелазите преко свега што може да вам се догоди у јавном деловању.

Знате о коме говорим, о Небојши Медојевићу који је пре нешто више од 24 сата узбуркао (и) српску званичну и незваничну јавност. Обе јавности данима, недељама, месецима… су пуне „сазнања“, сазнања и информација о ужасавајућој афери Шарић. Сви све знамо о томе, сви смо згранути, сви очекујемо расплет, са мање или више политичких пикантерија, али овде у Србији немамо Небојшу Медојевића, тј.бар  његовог двојника, кад већ немамо аутентичног, свог Небојшу, да се на исти или бар што сличнији начин упусти у  поменуту афере.

Уместо тога онај, тамо њихов Небојша, ради посао којим би требали да се баве други, одговорони, овлаштени… Стара народна каже: „Ко са децом спава, буди се упишкен“. Значи да ни онај, тамо њихов Небојша није без проблема. Они се углавном огледају у његовој потенцијалној опасности по живот. Но, како је био довољно мудар да опозицији своје земље потанко објасни да  идеја независне му државе не значи да је крај света – маестрално је окренуо и опозицију и народ на своју страну у племенитом циљу и мисији, па је у том смислу добро заштићен…

С ове стране гране, такав случај немамо. Напротив. Али имамо да су прва реаговања на Медојевићев интервју била врло контроверзна, као у осталом и сама тема : од сумњи да је нешто „мутно“ у извесном телефонском јављању у емисију, до тврдњи да извесни нису купили извесно позајмљеним новцем,  до тврдњи је у питању обрачун мафијашких кланова…и бла-бла и трућ -трућ.

А, у ствари, једино је извесно да је још много тога неизвесно. Можда би било боље и брже да имамо неког ко се не боји, неког Небојшу.

Србоскептик

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s