РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

МАЈ 30. априла 2010.

Filed under: 10. Најлепше Фотографије — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Да овај текст категоризујемо у „Најлепше фотографије“ определио нас је један од аутентичних, старинских, исконских симбола најлепшег, кажу, месеца у години. Паче. О укусима не треба расправљати, не морате се сложити ни да је мај најлепши месец,  ни да је паче његов симбол. Једино ћете се сложити да паче, хтели не хтели буди (и) у вама толико префињене нежности да се и сами изненадите. И не само паче. Све мало, нежно, беспомоћно, баршунасто, исконски неискварено, буди у вама то заборављено осећање. Буните се ? Нисте ништа заборавили од тих финоћа, све то имате у себи, још ?

Немате.

Одавно немате осећај за мали,  чист душом , честит свет обичних људи, животиња, ствари. Једноставност, лепоту, поштено бескрајно трајање у обичности – не сматрате вредним пажње.

Напросто сте научени да гањате велике циљеве, у главном туђе, а све убеђујући себе да сте их баш ви измислили. Напросто живите задат живот по наметнутим и дубоко у вас заривеним погрешним клишеима и од те шуме не видите дрво. Себе. Ви сте то дрво.

Какве сад везе има паче с тим, а и мај? Велике везе има јер можете да донесете важну, капиталну одлуку инспирисану мајем као месецом препорода природе и пачетом које, док га гледате или мазите, изазива у вама дубинску чистоту за коју ни немате појма да је у вама. Та одлука је да очистите своју душу од туђих талога (на које нисте били без утицаја) и да својим препорођеним инстиктима уђете у анализу свега што можете бити и постати  слушајући само себе дубоко изнутра.

Није лако али је изводљиво. Уместо да ништа није добро, од здравља, беспарице , недостижних циљева, безнађа…кажите себи да сте здрави и помазите паче или шта већ. Кажите себи да имате новца и да ћете се из свега извући. И помазите паче или шта већ. Кажите себи да све можете јер је све, ионако, у вашим рукама. И помазите паче…или шта већ. Или кога већ.

Видећете, моментално ће вам бити боље. А онда наставите тако. Променом својих мисли спречавате емисију негативног у себи. Емитујете позитивност  и у себи и око себе. Мај имате а ако немате паче у близини – идите бар  на пијацу, тамо има и пачића и пилића и цвећа… тек је цвеће оно нешто што препорађа и буди исконски космос у вама, својом лепотом и чистотом…

У међувремену, срећан вам Први мај, па Ђурђевдан, па… Срећан вам цео мај, искористићете га на најбољи могући начин ако помазите паче или шта већ. Или кога већ.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s