РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

УДРУЖЕЊЕ У ЈУЛУ- радно, као да није лето 2. августа 2010.

Filed under: 14. Активности Удружења — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

На 35…6… 7… Целзијусових, у хладу,  Удружење грађана за препород општине Рума обделавало је своје активности као да и није врелина. Њих, додуше има мање, али, лето је иначе, доба смањења свих активности и на свим нивоима :

  • Најважније је да обавестимо јавност да се председник Удружења, г-дин Јовица Дорошки, обратио Окружном суду у Сремској Митровици захтевом да се поништи одлука истог Суда од 26.12.2008.године којом је Дорошком престао мандат одборника у СО Рума стечен на изборима исте године, а све ово на основу одлуке Уставног суда Србије од 21.04. 2010. о  повратку мандата одборника. Овај поднесак отишао је у суд 07.07. ове године, одговор се чека, као што се чека и одговор Председника СО Рума, имунитетске  и  мандатно имунитетске комисије на исти захтев, упућен 07.06. о.г.

Како год, лето траје па траје, ствари стоје па стоје… Ваљда ће, кад лето прође, ствари кренути…

Серијал предавања из области најновијих научних открића и вештина за превладавање клинча у коме се, глобално, налази људски ум, најважнија човекова алатка, наставили смо (и наставићемо кад дозвољавају врелине) :

  • филмом – предавањем Бруса Липтона (Принстон, САД) о томе како се мислима контролишу телесне функције, уз коментар нашег предавача Марија Кржића;
  • филмoм o води, руске продукције,  у коме су гледаоци, уз коментар предавача, могли да виде  шта је, заправо, вода, од њених молекуларних својстава до њених својстава за која нисмо знали а које је наука у скорашње време доказала.

Хладне лубенице, ледени напитак и неко место крај неке воде уз добро друштво…та, не може вам нико ништа!

Јел’ да да не може?

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s