РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ВЕЛИКИ МАЈСТОР ЛОЖЕ РЕКЕТА 11. августа 2010.

Filed under: 03. Политика — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Вест да је Влада републике Црне Горе, шире познате као Монтенегро, о стицању држављанства  улагањем (најмање 500.000 € ) у привреду или буџет изненадила је само неупућене у тамошње прилике (и неприлике).

Мало се зна да  Ложа  рекета није тако мала, да постоји већ преко десет година, да су њени утицаји на матичну привреду веома видљиви чак и по судствима озбиљних држава (нпр. Италија…) ако већ не по штрајковима у приватизованим предузећима; да Закон о црногорском држављанству с почетка декаде никад није заживео а био је прилично (читај: европски) добар. Половином декаде они који су имали неку некретнину у ЦГ и хтели да, нпр, одживе пензионерске дане тамо, морали су прилично дебело да плате то задовољство јер се ЦГ тешко одрицала „викендашког“ пореза – жестоког опорезивања  власника некретнина, нерезидената и недржављана.

Ова нова чланска карта у Ложу рекета најмање је изненадила народ црногорски. Он ћути јер одавно нема контролу над сопственим држављанством а и  животом. Опозицији је онемогућен сваки уплив у било коју проблематику сем критике, јер јао ти га ако ниси навијач Ложе и припадаш другој страни, и  к’о обичан човек, гласаш за опозицију. Па кад Медојевић не може да  растера Ложу као ни сви Интерполи и судови света, онда чему се чудити? И надати.

Није само ствар у онима који ће куповати то држављанство, тј. савршену веш машину за прање сопствене прошлости. Ствар је у томе што је ЦГ овим потезом показала да је дотакла дно дна, да је толико алав владајући естаблишмент а пук толико гладан, задужен и ојађен  и да , напросто нема друге. То да нема друге је и горе од дна дна и то и јесте пораз свега иоле нормалног. Одавно се зна да Велики Мајстор Ложе рекета више ЦГ ни не доживљава као своју државу већ као свој приватни посед па сад бира које год пожели мајсторе да му посед реновирају. Упозорења са партнерског му запада га баш и не интересују изгледа, јер би се ваљда консултовао пре увођења нових чланова у Ложу. Или је он схватио да ни запад за њега није више заинтересован јер стално добија пацке за разне непослухе, и, некако му се пут у ЕУ одужио. Па је смислио свој пут. Само у шта, јадан? („јадан“= најчешћи ЦГ придев, иначе, у личном обраћању; нпр: „Ђе си, јадан? Звучи познато?)

Елем, видећемо шта ће да се збуде даље. Но, најтужније је што онај предивни, обичан народ ћути, анестезиран, готово па ментално докрајчен.

Е, да је сад Његоша, да је сад жив…Која истрага потурица, то би била дечија игра спрам шта би имао данас да уради у својој Црњој и Горој…

Некадашњи ЦГ резидент

(Идентитет аутора овог текста познат редакцији блога)

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s