РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ИСПИРАЊЕ БЕЗ ОМЕКШИВАЧА…. 26. августа 2011.

Filed under: Некатегоризовано — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Кроз овај и наредне текстове желимо да повратимо грађанима осећај за слободно размишљање и јавно исказивање својих ставова и да не буду таоци партократа, тајкуна и интересних група. У укупно хаотичном стању у коме се држава налази, грађани су таоци неколико хиљада људи: политичара, странака, тајкунских велможа и организованих мафијаша.

Њихова стратегија је веома препознатљива. Полазе од тога да грађани знају како се испира веш, судови или злато; ручно или машински, али најопаснији вид испирања који грађани још не препознају је испирање мозга, или како су то белосветски моћници замислили – контролисање ума. Пошли су од основних предпоставки: осиромашити што више грађана, свести их на ниво размишљања о томе како преживети данашњи дан и свести их на кратко памћење. У таквим условима борбе за голи, дневни опстанак, грађани нису у стању да се врате мислима у прошлост, сагледју садашњост и виде себе у будућности. Њихова тренутна преокупација је да ли ће примити заостале плате, да ли ће им се повезати радни стаж, да ли ће се икада и где запослити, којим новцем ће купити књиге деци за школу, како ће платити вртић, која цена соје, сунцокрета и кукуруза ће бити, да ли ће и колику пензију примати, како да купе лекове јер једва да и за андол имају пара…Како, како, како…?

Сада су се већ уверили да су кроз приватизацију тешко преварени и ојађени и да су им сва врата власти затворена, од 1000 обећаних евра готово да нема ништа, да је запошљавање искључиво по партијској припадности, да власт не сме да реструктурира државну управу, јавне службе и јавна предузећа јер би тако сама себи извукла тепих испод ногу.

Немамо снаге, односно нећемо да кажемо ко је творац Закона о приватизацији рађеног по мери тајкуна и интересних група које су у спрези са влашћу, ко је тај врсни економски стручњак што отера грађане на шалтере да пишу акције од 1000 евра. Не само да нећемо да кажемо да су то господа Александар Влаховић и Млађан Динкић, још увек у врху власти, већ нема ни помисли о утврђивању одговорности за нецивилизован и нехуман однос према грађанима.

Да би на све то навукли непрозирну завесу – позива се у помоћ статистикаа А статистика, под контролом партијске олигархије, уз свесрдну сарадњу државних медија,  убеђује грађане како живе исто, или чак 2% боље него прошле године, како су реалне плате порасле за преко 2,5%, да је у октобру могуће очекивати раст пензија и плата у јавном сектору за 1,2%, да ће потрошачка корпа бити пунија а јевтинија, да сељаци добијају редовно субвенције од државе, да ће запосленост расти а не да ће на десетине хиљада радника остати без посла.

Е, што је много-много је! Ово је само почетак наше активности. Не подцењујте своје грађане, не уништавајте их ни материјално ни психички. Зар некоме у свему овоме треба социјална бомба, чија се експлозија неће спречити килограмом шећера и литром уља у предизборним активностима?

У Србији још има умних глава, намерно скрајнутих на маргине догађаја, које могу, знају и желе да помогну свом народу, својој држави.Србија није на продају, грађани нису за робовласничке односе.

Порука: присетимо се оне старе народне пословице: „Можеш ме преварити један пут, други пут можда, а трећи пут – никако и никада“.

 

                                                                                                                           Стево Јурић

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s