РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ПЕЋИНЦИМА „БОШ“, РУМИ – ДАДО ТОПИЋ 2. децембра 2011.

Filed under: 02. Рума + 16 — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Док су румски челници пожурили да обрадују грађане Руме да ће их за Новогодишњу ноћ на Градском тргу забављати Дадо Топић, пећиначки челници су обрадовали своје суграђане потписивањем уговора са немачком корпорацијом „Бош“. „Бош“ ће почети изградњу фабрике за производњу система брисача за аутомобиле, намењених, углавном, извозу. То је једна од многих нових инвестиција у Пећинцима чија вредност ће бити 70 милиона евра и запошљаваће до 650 радника.

Све честитке Пећинчанима који сваке године својим грађанима пожеле срећну Нову годину са бар по једном новом  инвестицијом, за разлику од стереотипних честитки румских челника који својим суграђанима могу пожелети још суморније дане.

Пећиначко руководство је пример како се води брига, послови, менаџмент и инвестиције за бољи живот грађана. Општина са мање од 20.000 становника опремила је индустријске зоне и направила праву развојну и индустријску експанзију. Раде, граде, запошљавају се и нису сваки дан у средствима информисања као румски општински челници.

Рума, као општина одређена за „перспективни развој“ определила се за обућарство?! Обућарство је радно-интензивна грана која само запошљава већи број радника са малим зарадама и ниско је профитабилна. То је грана која не може „повући“ развој града или, боље речено, онај који нема идеја и економског знања, опредељује се за обућарство.

Пећиначке инветиције и „Бош“ пуниће државну и општинску касу. Искрено се дивимо нашим комшијама и желимо им даљи успешан развој.

У Руми, Дадо Топић ће узети свој хонорар из општинског буџета (који је, већ, и иначе, у огромном минусу). А првог дана Нове године, 1, Јануара, комуналци ће цео дан чистити Градски трг.

Пећинчани ће бити срећни годинама јер запошљавају своје грађане а Румљани амо једну ноћ уз рок музику Дада Топића.

Сваки даље коментарисање и упоређивање било би сувишно.

Јер је, заправо  – тужно.

                                                                                                                               Стево Јурић

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s