РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ШТА ЈЕ СВЕ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА (У)РАДИЛА СУПРОТНО ИНТЕРЕСИМА ГРАЂАНА (7) 13. јуна 2013.

КОЈИ ЈЕ ДОСАДАШЊИ УЧИНАК ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ У РУМИ?

 

Овим последњим, седмим наставком, анализе “рада“ румске локалне самоуправе приказујемо учинак “мудрих“ за 6 година њиховог мандата. А учинак је:

  • Рума би остала без егистрационог подручја РУ;
  • Рума није добила статус града;
  • Рума је без војне имовине и Дома ЈНА, што би биле најјевтиније и најатрактивније локације за развој привреде, станоградње, занатства и предузетништва, чиме је изгубљено неколико милиона евра;
  • Рума има највећу незапосленост у односу на друге сремске општине због кашњења у припреми атрактивних локација најмање за две године, због чега су атрактивни и профитабилни инвеститори градили или завршили те инвестиције у суседним општинама;
  • Рума је остала без Основног суда;

Пошто ћемо наставити са постовањем наших аналитичких текстова, читалац ће ваљда закључити због чега смо, као грађани и као локална заједница, све сиромашнији. Такође се надамо да ће сами  јако да размисле куда вози овај румски “Балкан-експрес“.

Да бисмо реализовали наша настојања у информисању  грађана и осталих заинтересованих субјеката у локалној заједници – активно сарађујемо са Клубом привредника општине Рума, Фамилијом предузимљивих грађана Руме, Унијом послодаваца Руме, Удружењем предузетника Руме и Општинским повереништвом Српске напредне странке у Руми.

Сви заинтересовани могу нас контактирати сваког радног дана од 10-12 часова у нашим просторијама у Руми, у Железничкој 16 (стари “Ватрогасац“), на бројеве телефона 022 43 38 38 и 060 475 5 557 или путем мејла  udruzenje.ruma@gmail.com. На овај мејл такође нам можете слати своје текстове за које мислите да су вредни објављивања на нашем блогу, а све зарад бољитка Руме и свих грађана који живе на територији наше општине, срца Срема, које је, очигледно,  веома оболело и треба га озбиљно лечити.

И – ИЗЛЕЧИТИ.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s