РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

П Л А К А Т 15. јула 2013.

Filed under: 11. Ruality — РУМА via СРБИЈА @ 6:22

Ноћас је неко био јако вредан.

“Украсио“ је град фоткама наших свакодневних кошмара од којих ноћу не спавамо, а дању не можемо најамити пара и пара да ИХ довољно платимо за оно што нам раде да би наша деца радила. Драгоцено је што су испод слика бројеви телефона па их лично можемо питати оно што желимо. Није добро што ће их данас искључити, ти “лепотани“ с’плаката, односно, што ће већ у току дана имати нове бројеве телефона. Те нове бројеве нећемо, убудуће, знати ми, грађани, који и треба да комуницирамо са нашом “милом и успешном влашћу“, општинском. Те нове бројеве имаће медијски посленици од поверења и само пар најблискијих  сарадника

Међутим, ауторима плаката се замера што ту фали још слика. Нпр., слика директора наше Градске библиотеке, директора КЦ-а, Дирекције за изградњу Руме, директорице Плана… и још сличица угледних типова/типица који заједно са овим усликанима раде то што раде…Ови неусликани су сервис ових усликаних... Дакако, у работи званој 357.

Надамо се да ће ускоро осваниути нови плакат на коме ће испод ових истих фотки бити једни други бројеви – они који се добијају у затвору.

Онај недостајући лик на фотки последњој, десној, може на доста  тога да утиче уколико се оглуши о оне с других фотки који му говоре, а и даље ће да му говоре –  да мора да ради то што ради. Све зависи шта тај, неусликани жели да буде – путар или пумпаш.  Да нам чува животе на путевима или да пумпа у буре без дна.

А ми знамо да се све може ако се хоће.

Хвала ауторима плаката на инвентивности, надамо се да ће им идеје и инвентивност и даље увесељавати овај народ.

Једино што је од увесељавања боље јесте – мућнути главом.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s