РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

Отворено писмо јавности Србије 30. јула 2013.

Удружење грађана за препород                                   

Општине Рума, 22400 Рума,                                          

Железничка 16,                                                                                                                      

тел:

022 43 38 38                                                              

061 160 7 999                                                       

е-mail: udruzenje.ruma@gmail.com

 

 

Удружење грађана за препород општине Рума разматра текуће стање у Србији и на локалном нивоу на својим редовним седницама  органа УГ које се одржавају сваког понедељка. Своје закључке у низу писама, предлога, сугестија и конкретних програма слали смо неколико пута свим локалним и државним органима, парламентарним странкама и медијима. Како је све то остало без икаквог одјека и адекватне акције – овим путем Удружење се

О   Б   Р   А   Ћ   А        Ј   А   В   Н   О   С   Т   И

 

као и :

-свим парламентарним странкама Народне скупштине Републике Србије;

-Председнику Народне Скупштине

-Председнику Републике;

-Влади Републике Србије;

-медијима,

уз следећи

З   А   Х   Т   Е   В

-да Народна скупштина Републике Србије буде у сталном заседању и да се прекину све могуће калкулациоје и комбинаторике око реконструкције Владе;

 

-да се све измене и допуне Закона о Влади, као и персоналне промене у Влади заврше у најкраћем року, а најкасније у року од 7 дана.

О   Б   Р   А   З   Л   О   Ж   Е   Њ   Е

Србија и њени грађани, опљачкани, похарани и економски опустошени, не- запослени, многи болесни, гладни и жедни – не могу више у недоглед да толеришу страначко надгорњавање и лично калкулисање на политичкој сцени, уз даље пљачкање јавних предузећа, као и, ионако, осиромашених грађана. Грађани захтевају да се Влада под хитно консолидује и да се окрене животним, економским и социјалним питањима. Ова Влада је мандат и легитимитет добила на изборима и сада захтевамо конкретне мере, програме и акције за побољшање живота грађана.

Не можемо се отети утиску да се, на пример,  намерно прави атмосфера у којој се неколико дана нација “забавља“ сменом оманданта Жандармерије (знамо значај те формације у оквиру МУП-а !). Истовремено  се, на пример,  радницима који раде а не примају зараде месецима – не посвећује ни неколико сати.

Генерације младих тумарају улицама, без запослења је 68.000 њих са факултетском дипломом, таворе на евиденцији Националне службе за запошљавање са погледима упртим преко границе.

Такође, агонија око реконструкције Владе само је узела додатно време у којем и даље траје бесомучно страначко запошљавање по јавним предузећима и установама чиме се наставља даље пљачкање тих свих јавних предузећа ради пуњења партијских и страначких кāса. Зато захтевамо радикалне промене у свим државним и општинским органима јер грађани нити би требало, нити могу више, да плаћају све намете и рекете код запошљавања себе или своје деце.

Апелујемо на вас да схватите да је Србији потребан економски опоравак, запошљавање и социјално-здравствена заштита за грађане, а не летњи концерти по градским трговима. Грађанима треба посао, хлеб и лекови а разгласи и певачи по трговима – не.

Подсећамо посланике Народне скупштине, коалиционе партнере у  Влади Србије и све њене министре, да за месец дана почиње школска година, велика главобоља за родитеље, убрзо стиже и сезона грејања, припрема неопходних намирница за зиму… Како ће то себи да обезбеди 800.000 незапослених грађана, 200.000 “запослених“ али – без плата, а сви заједно су на граници социјалне беде? Уз све то, још 800.000 грађана имају кредите и недозвољене банковне минусе и тиме немају право на чекове којима би бар продужили биолошки минимум опстанка.

Због свега овога наведеног – дајемо подршку оним снагама и носиоцима функција који стварно јесу за брзе и квалитетне промене, убрзан економски развој, и који су за радикалан и коначан обрачун са онима који су опустошили Србију и са свима онима који су им у томе помагали, било преко разних агенција било законодавном регулативом прилагођеном пустошењу земље и државе Србије.

Из свих ових разлога понављамо да Удружење грађана за препород општине Рума захтева да Народна скупштина и Влада Републике Србије буде у сталном заседању и решава стварне проблеме грађана.

Advertisements
 

2 Responses to “Отворено писмо јавности Србије”

  1. nedodjija Says:

    samo se bojim da se obracamo pogresnima…. briga njih za nas Narod….

    • РУМА via СРБИЈА Says:

      Ima tu jedan lek: mi svi stalno mislimo o NJIMA, što i ovaj tekst dokazuje. Tako im stalno upumpavamo energiju jer smo fokusirani na njih. A kad bi tu energiju usmerili na sebe i te kako bismo MIRNO izašli na ulice i sve preokrenuli. Ulica NIJE uvek rulja. Tišina može da promeni stvari, pogotovu kad jako veliki broj ljudi u tišini NAĐE svoj preokret. Znaju ONI šta je tišina,eto, izbaciše iz Vlade ekonomskog ubicu Srbije. Jeste, ostaće NJIMA više al’ – jedan (po) jedan, sve ćemo ih skloniti.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s