РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

ЈУНИОР 2. септембра 2013.

Filed under: 15.Србија данас — РУМА via СРБИЈА @ 6:22
Tags: , , ,

Јутрос је, септембра другог, године текуће, на Oпскурној ТВ број 1 гостовао Јуниор партије која окупља најстарију српску  популацију.

Опскурна ТВ је опскурна јер опет је “најомиљенији“ reallity show на њеном главном а не на њеном сопственом reallity каналу. Али зато Опскурна ТВ  у свом јутарњем програму доводи “мајсторе заната“ из политичког миљеа Лепе Земље Србије Која Нема Државу, да нам  објасне шта нам се у Србијици дешава. Зато изјутра, понекад, вреди гледати Опскурну.

Елем, нареченом Јуниору постављана су разна питања, махом наслоњена на излагање главног “мајстора заната“ (ако је он, уопште, главни…) са једне друге опскурне ТВ, предходне вечери. Пажњу овог аутора привукао је Јуниоров одговор на питање шта он, Јуниор, мисли о наведеном излагању. А он рече (и жив остаде, ма, млад је он…), парафразирано, да нико таква излагања не може узети за озбиљно јер су к’о лоше грађевине : данас се саграде а сутра сруше. Преведено: ко уопште може у Србијици узимати за озбиљно данашње изјаве политичара када сутра од изјава ни трага ни гласа у реализацији…?

Еееееј, Јуниоре, шта ти то рече, бре?

Јел’ ти то рече нама, да јесмо у праву када тврдимо да су нам изборни закони толико сакати да гласањем за појединца који после гласања гради коалиционе споразуме и још свашта нешто лошег о чему нисмо ни сањали кад смо заокруживали број на листићу, јесте тачно? И не само то, него и то да се наш глас уновчава да би се данас изјављивало једно а сутра радило друго? Па, јел’ зато ти, Јуниоре, причаш да неколико јаких јавних предузећа могу да донесу новца Србијици онолико колико не треба да се потражује од Светске банке јер ћеш сутра урадити нешто друго? Нпр, измонополисати још неку кинту  наметањем још неког обавезног плаћања у Пошти?

Па, бре, Јуниоре, наш здрав разум јесте на историјском минимуму кад “мајсторима заната“ у политици допуштамо овакве изјаве, ал’ наш здрав разум још постоји, бар у траговима.

Ти си, Јуниоре, само јутрос показао оно што тај наш здрав разум, бар у траговима, схвата: да сте сви заједно једна распуштена банда која је од ЛЗСКНД* (Лепа Земља Србија Која Нема Државу) направила забран у којем само ви заиста радите шта вам је воља, а само ми остали, ми такозвани грађани са свим људским и уставним правима,  све то ваше плаћамо новцем, нервима, свакојако…

Слушајући такве као ти да би смо схватили шта нам непријатељ припрема а не зато што вас иоле респектујемо или не дај Боже, волимо, стрпљиво али жестоко скупљамо снагу за другачији расплет будућности у ЛЗСКНД него што ти и остали “мајстори заната“ можете, уопште, и да претпоставите…

 

*Као што је у Лепој Земљи Србији Која Нема Државу све ојађено, осакаћено и рогобатно, тако је и ова скраћеница рогобатна. На “брушењу“  свих српских рогобатности радимо марљиво и упорно.

Обавестићемо на време све којих се то буде тицало.

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s