РУМА via СРБИЈА

За мислеће људе

СВЕТЛО У ТУНЕЛУ? 10. октобра 2013.

Filed under: 16. Други пишу — РУМА via СРБИЈА @ 6:22
Tags: , , , , , , ,

О свему овоме што се у дешава у Лепој Земљи Србији Која Нема Државу – нисмо вољни да коментаришемо ништа. Преносимо текстове оних који мисле као ми и имају објективну снагу  и подршку, наравно и нашу, да нешто промене.

                                                                    ***

Став

Бранко Драгаш

 

ОКУПАЦИЈА

 

ОКУПАЦИЈА – Након окупације изнутра, режим нас уводи у отворену спољну окупацију. Постављање страних саветника у влади, понашање амбасадора западних земаља, нарочито америчког чиновника, уцењивање Ангеле Меркел да се одрекнемо Космета, да се одрекнемо специјалног споразума са Русијом и да режим у Београду одбаци Републику Српску, како би је крсташи коначно уништили,само је доказ потпуног нашег националног пораза.Никада овако срамно нисмо били понижени као што нас данас понижава режим, који спинује јавност како Аца Први има апсолутну популарност грађана. На коју излазност? Земунски избори су показали да на излазност од 35% партијски зомбији, који очекују да им неко удели мрвице са страначке гозбе у подели власти, гласају за свог вољеног вођу. Већина грађана данас, проценат се креће преко 70%, тражи нову политичку идеју и нове људе који ће реализовати ту идеју. Француски револуционар Бабеф убијен је 1797, јер је први рекао да се све свело на то да се отерају једни са власти да би дошли други на власт.

Ми то зовемо сјаши Курта да узјаши Мурта. Социолози – челични закон олигархије. Тако се тоталитарни систем не мења. Француска буржоаска револуција је изрежирана,јер није дошло до промене тоталитарног система власти.Мењају се само политички сатрапи који пљачкају и лажу свој народ. Божу Дерикожу, који ништа није знао о финансијама Србије и који се обогатио лажући наш наивни народ, заменио је данас Малиша Палиша, који исто ништа не зна о нашим финансијама и који је доведен да уништи финансије Србије да би, за тај свој злочин, добио финансијску награду и могућност за напредовање у каријери.Велики експерт за продају магле је смислио како да изађемо из пропасти – да повећа порезе и да држава узме нове кредите. Извините, зар то исто није радила и влада коју су ови нови срушили? Зар се метиљави Цветковић није задужио државу за годину дана 4 милијарде евра?

Данас су се ови за годину и неколико месеци задужили скоро 6 милијарди евра. Каква је разлика између њих? Задуженост се само увећава и ми тонемо све дубље у пропаст. Сваки клошар на улици би знао да води тако државу – повећава порезе и узима кредите по свету. Такво стање није одрживо. Питање је само колико још народ има живаца да све то трпи. Вечити песимисти и они који немају добро мишљење о нашем народу, шире дефетизам да нам нема помоћи и да ће то стање вечно трајати, јер је народ стока и може да трпи. Ја сам оптимиста и верујем у избављење које треба да дође из утробе народа. Окупација се може завршити само онда када већина грађана Србије буде доживела Србију као своју кућу и када буду устали да одбране свој једини дом.Роб се може ослободити ропства само ако се побуни. Мирна грађанска побуна против клошара.

СРПСКО БАНКАРСТВО – Обећао сам да ћу објаснити моју визију стварања новог банкарства у Србији. У прошлом броју смо видели финансијску анализу српских банака, која показује да су банке банкротирале, али да то не сме отворено да се каже. Држава треба да има четри велике банке у свом већинском власништву како би могла да води економску политику са двоцифреним стопама раста. У државним банкама ће своје депозите обавезно морати да држе све државне институције, јавна предузећа и мешовита предузећа где је држава већински власник. Зар то није логично да сва та државна предузећа и институције новац држе у државним банкама? Приватне компаније држе своје депозите где они хоће. Могу у приватним банкама, а могу, ако имају интереса, да држе и у државним банкама. Водио сам две приватне банке и никада нисам имао ниједан депозит државе у тим банкама. За то време тајкун Мишковић је био привилегован и већину великих депозита  државе је било код њега. У таквим неравноправним условима на тржишту он је био привилегован и стицао је имовину коју данас мора држава да му конфискује. У државном српском банкарству неће се новац у привреду пласирати са каматом.

Желим да напоменем, да ово о чему сада пишем није некредитни новац који је везан за Народну Банку, него је ово државни новац који се пласира у привреду да би се оплодио. Како ће се оплодити ако нема камате? Српске државне банке пласираће државни новац у профитабилне пројекте у привреди, без обзира на тип власништва, без камате, али уз поделу добити по реализацији посла.

На овај начин пословања добија се низ предности: банке немају могућности да се башпекулацијама, постају заинтересоване за производњу, уместо паразитских банака добијамо активне банке на финансијском тржишту које праве новостворену вредност, брзина новца у оптицају се вишеструко повећава, добија се динамичан развој привреде, клијенти банке се истовремено богате са банком и богати клијенти и богата банка доносе богатство држави.Приватне банке неће имати обавезу да тако пласирају свој капитал. Оне то могу да раде на стари начин узимајући камату. То је њихова пословна политика. Право банкарство је када банка дели судбину свога клијента. Данашње примитивно банкарство се заснива на томе да банке пљачкају државе, компаније и грађане на сваком месту. Узимање новца да би се чувао отворени рачун у банци је легализована пљачка.Српско банкарство ће бити у функцији развоја друштвене заједнице.Хоће ли банке плаћати камату на штедњу грађана и на депозите компанија? Наравно. Колико ће износити камата на те депозите? То је ствар самих банака.

А како ће српско банкарство опстати ако банке плаћају камату на депозите а не могу да наплате камате на пласмане? Српске банке треба да воде такву пословну политику да остварују довољно велики профит у пословању са привредом да могу да плате све камате на депозите, све друге трошкове банке и да имају довољно новца за резерве банке.

Кредити грађанима неће имати девизну клаузулу и носиће камате које су за 1% веће од просечне каматне стопе на депозите. И још нешто. Циљ треба да буде да са садашњих скоро 80% банкарства у рукама странаца, тај проценат пређе у власништво државе и домаће привреде, док би стране банке имале 20% учешћа на тржишту. Поред тога, стране банке морају да унесу капитала у Србију тачно онолико колико имају узетих депозита, да се не би десило да банке унесу 15 милиона евра и узму у Србији депозите од једне милијарде евра, врате матичној банци у иностранству позајмљени капитал и раде само са капиталом на домаћем тржишту.Српско банкарство че бити динамично, отворено и доносиће зараду свима у ланцу, ако се ради одговорно, савесно, ефикасно и професионално на финансијском тржишту. Ко не буде тако радио нека пропадне. НБС неће интервенисати. Оне који пропадну узеће други који су успешни на тржишту.

КОСМЕТ– Издаја режима добија бестидне облике. Није им било довољно што су погазили Устав и што су потписали бриселски споразум о територијалној независности Косова, што никако нису смели да учине, него су наставили да раде против интереса свога народа на најподлији начин. Сменом локалних лидера са Космета и притиском да Срби морају да изађу на косовске изборе, уз обележја косовске независне државности, режим у Београду је стао на страну Хашима Тачија и ради за његову независну државу. Забранили су Србима да се на изборним листама налази назив Србија као да смо кужни и заражени неком опаком болешчином. Окупаторски режим у Београду је у тучи између Давида и Голијата стао на страну Голијата, везали су ноге Давиду и стегли му руке чврстим конопцем. Косметски Срби су тај наш библијски Давид коме је режим у Београду завезао руке и ноге, сакрио праћку, пустивши га да се бори са албанским Голијатом, кога потпуно подржава Империа у растројству. Режим ће морати да плати ову своју издају Срба..Због тога што су погазили светосавски, косовски и људски завет Бог ће их казнити.

СИРИЈА – Пре десетак дана за мој сајт и ФБ сам написао моје виђење насталих проблема у Сирији. Тада сам рекао да се мора Империја у растројству и НАТО зликовачка алијанса зауставити тешким нокаутом, јер они само те аргументе силе разумеју. Језик силе! Ништа друго! Написао сам тада да је потпуно јасно да се после Сирије спрема удар на Иран и да после Ирана долази на ред Русија и Кина. То је природан ток ствари. Написао сам да се Русија данас брани у Сирији и то је Путин  схватио. Погрешно је било пуштање низ воду Либије, јер одбраном Либије зауставили би се сва садашња америчка лудовања у арапском свету. Било како било, Путин је показао зубе НАТО фашистима. Први пут!

Прво је пре месец дана направио ванредну узбуну у војсци и подигао све што се могло подићи, чак 168.000 војника, на опште запрепашћење Великог Брата. После тога на самиту у Сан Петербургу је мушки уз зид стиснуо мекушца Обаму, тако јако га је држао да се Обама препао да неће моћи да убеди Конгрес да подржи зликовачку интервенцију и на крају, руским оружјем и логистиком Сиријци су срушили неколико крстарећих ракета и неколико авиона, па су прорачунати Енглези, видевши у ком правцу иде сукоб,изненада, у току једнога јутра, донели одлуку да се не иде у такав сукоб са Русима, упркос томе што је премијер Камерон неколико сати пре одлуке парламента брабоњао о томе да мора да се интервенише.

Немачка је брзо одустала од те зајебанције, док је забринута Мишел Обама, на основу женске интуиције, донела одлуку да ствари узме у своје руке и да заврне уши своме напаљеном мужу, да га уозбиљи и отрезни, да му дрмне неколико врућих шамара и да га примора да одустане од војне интервенције, јер то није добро за амерички народ. Путин је био врло директан. Рекао је да се променила глобална слика света и да више Бела кућа не може да глуми светског жандарма, јер то није у духу слободарских тековина америчке нације.Наше политичке вашке се не изјашњавају. Новак Ђоковић им је очитао лекцију из дипломатије.АС!!

ИМЕПРИЈА – Апелациони суд САД је потврдио да аргентински дугови морају да се враћају у целости. Какве везе има амерички суд са Аргентином? Никакве. Па, зашто је донета таква одлука суда? Донета је да би се заштитили шпекуланти са Вол Стрита. Наиме, шпекуланти са Вол Стрита су купили аргентинске дугове са 30% њихове номиналне вредности. Затим су поткупили америчке судове да донесу срамну пресуду да се номинални дугови Аргентине морају да исплаћују у целости.

То је преседан у међународним односима.То је насиље у судској пракси. То је монополизација слободног тржишта. Тако се обесмишљава тржишна економија.Нема напретка цивилизације док Пентагон не доживи војни пораз и Вол Стрит банкрот.

ДРИБЛЕР – Економски убица Динкић наставља да се преобраћа и камуфлира. Изашао је по ко зна који пут из власти, али је власт.Прави нове партије,покрете и иницијативе. Све ће да уради, само да буде власт. Дриблује тај политички бул теријер политички живот у Србији већ тринаест година, пена му је ударила на уста од балављења и баљезгања свакаквих глупости, режи и лаје на свакога ко се усуди да га критикује. Једини начин да се ослободимо његове разарајуће политике је да му се стави брњица и да се приведе закону, како би одговарао за све што је урадио привреди Србије и нашим наивним и поводљивим грађанима.

КЛАУС – Умни и препаметни Вацлав Клаус, кога сам упознао у Прагу на почетку транзиције у Чешкој, устао је против фашизма Брисела и његове бирократије.Тражи да европски народи устану у одбрану демократије и слободе у Европи.То је једино могуће ако се Европа уреди као заједница независних држава. Подржавам ову политичку идеју. Зауставимо наше срљање у пропалу ЕУ. Исланд је одбио ЕУ. Европа треба да се ослободи ЕУ. Устаните Европљани за одбрану наше Европе од пропале ЕУ.

 

Извор: tabloid.rs

Таблоид – лист против мафије, бр. 294

 

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s